image

 

Boek nu en krijg 5% korting op je reservering! 

Jouw kortingscode: Kasteel

Extra korting!
Extra korting!

Een rijke historie

Ons magnifieke landgoed maakt onderdeel uit van de Landgoederenzone "Buitengoed Geul & Maas"; een bijzonder cultuurlandschap dat tientallen landgoederen en kastelen met elkaar verbindt en optimaal is voor recreatie. Ons tuinteam zorgt samen met gemotiveerde vrijwilligers voor het onderhoud van 23 hectare tuinen met onder andere hoogstam- en kleinfruitgaarden, een moestuin, landschapspark en Sterrenbos.

Niet alleen maken we zelf in onze keuken gebruik van wat het landgoed te bieden heeft, maar we nodigen ook onze gasten uit om mee te genieten van alles wat vers is; van appelen, pruimen, peren, perziken, noten en kersen tot abrikozen, frambozen, kruisbessen, bramen en allerlei groenten. En hoort u wat zoemen, dan zijn dat de bijen van de imkerij of iets kukelen dan is dat onze Mergellandhoenfamilie.

Wil je je even terugtrekken dan biedt onze Geheime Tuin de perfecte plek. Omringd door eeuwenoude tuinmuren en gezeten onder kweeperenbomen kun je genieten van de dag. Of wandel het Theehuis; een moderne variant van wat ooit was, maar nog altijd intiem middenin de natuur en met prachtig uitzicht op de vijvers en het kasteel. Niet schrikken overigens van de vleermuizen en padden die hun overwinteringsplek hebben gevonden in de oude gerestaureerde ijskelder bij het Theehuis.

Landelijk vertoeven in een internationale omgeving

Het historische Maastricht ligt maar vijf kilometer van Vaeshartelt. Een prachtige stad waar je jouw culturele hart kunt ophalen aan een rijke geschiedenis, maar zeker ook aan de vele speciaal zaken in het Stokstraatkwartier of de gezellige terrassen op de vele pleinen. Wil je de grens over, dan zijn Luik en Aken meer dan de moeite waard om te bezoeken. Ben je een natuurliefhebber kies dan voor het weldadig groene en glooiende Heuvelland. Wandelen, fietsen of een rondvaartocht door de Maasvallei staan garant voor totale ontspanning.

Vanuit Vaeshartelt kunt u overigens ook een fijne wandeltocht maken. Het door de Belgische tuinarchitect Gindra uit Angleur (bij Luik) in 1852 aangelegde Engelse landschapspark is nog steeds intact. Het park met drie zichtsassen heeft veel open ruimtes, doorkijkjes, een vijver en schitterende alleenstaande bomen, waar u heerlijk onder kunt luieren. De tocht door het park voert langs de Geheime Tuin, Boerderijtuin, het Theehuis met de oude ijskelder, over een brug en door met Linde-, Kastanje- en Beukenboom omgeven lanen, fruitgaarden en rijk begroeide bossen.

Geschiedenis Buitenplaats Vaeshartelt

Als je geinteresseerd bent in onze rijke geschiedenis verwijzen wij je graag naar onze website over het erfgoed. Klik hier voor de website.