image

 

Boek nu en krijg 5% korting op je reservering! 

Jouw kortingscode: Kasteel

Extra korting!
Extra korting!

Wandelroute Groen 1

De Belgische tuinarchitect Gindra uit Luik kreeg in 1852 van eigenaar en grootindustrieel Petrus Regout de opdracht een Engels landschapspark te ontwerpen aan de Noordzijde van Kasteel Vaeshartelt, dat tot op de dag van vandaag nog in tact is. De stijl is die van een natuurlijk landschap met veel open ruimte, mooie zichtassen, doorkijkjes en veel ruimte voor solitair staande bomen vanuit de hele wereld, die inmiddels zijn uitgegroeid tot majestueuze exemplaren die ruim 150 jaar oud zijn.

Het ontwerp van Gindra heeft als structuur 3 zicht-assen. Vanaf het bordes van de Noord-vleugel van het kasteel kijkt men door het midden naar de vijverpartij, schuin naar links naar de heuvel met het theehuis en naar rechts waar het zicht verdwijnt in het landschap.

De Stichting Buitenplaats Vaeshartelt, eigenaar van het landgoed, heeft het Park dat zwaar verwaarloosd was in de afgelopen 20 jaar samen met de bekende landschapsarchitect Jørn Copijn weer in ere hersteld.