image

 

Boek nu en krijg 5% korting op je reservering! 

Jouw kortingscode: Kasteel

Extra korting!
Extra korting!

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Als Buitenplaats Vaeshartelt geloven we dat ons rijke verleden de basis vormt voor de prachtige toekomst die voor ons ligt. We koesteren het verleden en werken nauw samen aan een duurzame toekomst. Een toekomst die vandaag begint.

Als Buitenplaats Vaeshartelt beloven we het maatschappelijk en cultureel erfgoed duurzaam in stand te houden en breed beschikbaar stellen. We herinvesteren de volledige winst in de buitenplaats. Dat doen we onder meer door te investeren in de tuinen en de gebouwen. 
We willen onze medewerkers een plek bieden waar ze het beste uit zichzelf en elkaar kunnen halen. Onze gasten willen we een warm welkom bieden en verrassen met de schoonheid en rijkdom van de buitenplaats. In onze keuken respecteren we de seizoenen en maken we gebruik van eerlijke producten. We werken daarbij nauw samen met lokale leveranciers en partners die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

We beloven niet alleen te nemen maar ook terug te geven, zodat toekomstige generaties volop kunnen blijven genieten van de schoonheid en rijkdom van Buitenplaats Vaeshartelt.

Green Key label

Een goede sfeer, professionele bediening en comfortabele faciliteiten. Dat zijn goede redenen om onze accommodatie te kiezen.  Maar wij doen meer dan dat. U helpt namelijk tijdens uw verblijf ongemerkt mee aan onze visie voor de toekomst. Als duurzame onderneming is Buitenplaats Vaeshartelt namelijk gecertificeerd met het Green Key Gold certificaat. Hiermee nemen wij onze verantwoordelijkheid ten aanzien van natuur en milieu, zonder dat u hiervoor hoeft in te leveren op comfort.

People, planet en profit zijn een structureel onderdeel van onze bedrijfsdoelstellingen. Daarom hebben we ons aangesloten bij Green Key. Dit is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de hotel- en recreatiebranche. Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij net een stap bewuster omgaan met natuur en milieu dan de normale wet- en regelgeving vereist. Ook staat maatschappelijk verantwoord ondernemen bij ons hoog in het vaandel.

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een recreatiebedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Wij kunnen met trots melden dat wij in het bezit zijn van de gouden Green Key.

In de praktijk

In de praktijk betekent dit dat wij een stevige balans hebben gevonden tussen duurzaam ondernemen en comfort. Ongemerkt zul je tijdens jouw verblijf meehelpen om onze doelstellingen te verwezenlijken, zonder dat je hier enige hinder van ondervindt. Zo zijn onze kamers ingericht met duurzame meubels, gordijnen en vloerbedekking. Is het gebouw grotendeels voorzien van energiezuinige verlichting. Op de menukaart van ons restaurant staan gerechten die voornamelijk worden bereid met streek- en/of biologische producten. In de Tuinen van Vaeshartelt telen wij ons eigen fruit en groente. Deze producten worden in onze keuken verwerkt tot (h)eerlijke gerechten. De hele buitenplaats wordt volledig biologisch beheerd. We werken hier met en niet tegen de natuur. We nodigen de natuur juist uit ons mee te helpen. Zo hangen in iedere boom oorwormpotjes die ons helpen bij de bestrijding van ongedierte, hangen er valken- en uilenkasten om ons te helpen bij het bestrijden van woelratten. Alles wat de buitenplaats produceert (her)gebruiken we. Zo wordt al ons groenafval gecomposteerd en maken we onze groendecoraties in huis met ons eigen groen van buiten. Wij hebben een Green Team aangesteld dat zich continue bezig houdt met de ontwikkeling van nieuwe duurzaamheidacties. 

Meer informatie over Green Key? Kijk dan eens op de website van Green Key

Green Key is onderdeel van de Foundation for Environmental Education FEE. Dit is een wereldwijde organisatie met leden in meer dan zestig landen. Op www.fee-international.org leest u alles over de ideële doelstellingen van deze organisatie: zorg voor en bewustwording van natuur, milieu en duurzaamheid. Zodat toekomstige generaties óók kunnen genieten van onze prachtige aarde.