LETTERLIJK EN FIGUURLIJK DE RUIMTE

Door redactie | 12 juni 2018

De Maastricht Business Days (MBD) zijn een jaarlijks terugkerend, tweedaags event waar toonaangevende bedrijven en studenten van de School of Business & Economics van Maastricht University elkaar ontmoeten. Het is het grootste recruitment evenement van Maastricht en een unieke gelegenheid voor topbedrijven en topstudenten om elkaar (beter) te leren kennen.

Op een laagdrempelige manier: tijdens informele netwerkborrels, diners, presentaties, interviews, workshops en een bedrijvenmarkt komen studenten in contact met potentiele werkgevers. Vaste locatie hiervoor is Vaeshartelt, op een steenworp van Maastricht.

Ideale plek
De 17e-eeuwse Buitenplaats Vaeshartelt is met z’n moderne hotel- en congresfaciliteiten en groot aantal vergaderruimtes de ideale plek voor het MBD-evenement, vindt Stephanie Pillichshammer, MBD-president 2018: “De mix van historie en modern, de diverse architectonische stijlen en het indrukwekkende landschapspark, maken Vaeshartelt al een ervaring op zich,” aldus Stephanie.

Zee aan ruimte, dicht bij de stad
“In combinatie met de zee aan ruimte, is dit een unieke plek in omgeving Maastricht. Voor MBD, met dit jaar 670 aanmeldingen, is dit perfect. We benutten tijdens het tweedaagse evenement alle vergader- en feestruimtes van Vaeshartelt, plus dit jaar nog een tent van 72 m² die aan het Parkterras werd opgesteld.”

Vriendelijk & flexibel
“De samenwerking met Vaeshartelt was top. De medewerkers zijn ontzettend vriendelijk, behulpzaam en flexibel. Ze doen alle moeite om tegemoet te komen aan special requests. Zo hadden we een extra ruimte nodig dit jaar. De general manager heeft hiervoor twee dagen z’n eigen kantoor afgestaan.”

Open minded
“Vaeshartelt  regelde alle meubilair voor onze tent. We werden uitgenodigd om het lunchmenu vooraf te komen proeven, zodat alles precies naar onze wens was. De lunches, diners, drankjes en fingerfood waren sowieso prima. En binnen budget, ook belangrijk. Het team van Vaeshartelt doet nergens moeilijk over, ze staan overal voor open. Alles is bespreekbaar. Dat is enorm prettig als je een event van dit formaat organiseert.”

Ruimte voor groei
De MBD, die prestigieuze internationale bedrijven als l’Oreal, Lindt en Shell naar Maastricht weten te halen, gaan in de toekomst zeker verder groeien bij Vaeshartelt. Letterlijk en figuurlijk. “De MBD groeien elk jaar in omvang. Dit jaar hebben we al meer gebruik gemaakt van de prachtige buitenruimte van het landgoed. Met onder meer een tent en een zogenoemde escape box, een escape room op locatie die door een van de deelnemende bedrijven was gesponsord. Ik verwacht dat de MBD in de toekomst nog meer gebruik gaan maken van de mogelijkheden van het park. Bij Vaeshartelt is zo veel mogelijk. Wij blijven er komen, dat is zeker.”

Interesse in Vaeshartelt als evenementenlocatie?
Neem contact op met onze afdeling Events