5 redenen om jouw Kerst in Maastricht te vieren

Altijd al eens kerst in Maastricht willen beleven? Dan is dit hét moment! Verras je partner of maak een uitstapje met het hele gezin. Voor een gezellige kerstsfeer en magisch winterwonderland hoef je geen grenzen over te steken. In het bourgondische Maastricht vind je het namelijk allemaal. Ontdek de historische binnenstad met verschillende restaurants en bars, ga kerstshoppen in de grote warenhuizen of geniet van de leuke winteractiviteiten en kraampjes op de kerstmarkt. Wat wil je nog meer?

1. Magisch Maastricht op het Vrijthof

Als je speciaal voor de kerst in Maastricht komt, dan kan een bezoekje aan de kerstmarkt Maastricht natuurlijk niet ontbreken. In de maand December wordt het Vrijthof omgetoverd tot een echt winterwonderland: Magisch Maastricht. Dit geweldige kerstevenement is dagelijks geopend en gratis toegankelijk voor iedereen. Met een metershoog reuzenrad, disco schaatsbaan, leuke kraampjes en allerlei andere winteractiviteiten kan jong en oud zich oneindig amuseren.

Kijk voor meer informatie, datums en tijden op de website van Magisch Maastricht.

2. Kerststad Valkenburg

Kerststad Valkenburg staat ook wel bekend als dé kerststad van Nederland. De oudste, grootste en drukste ondergrondse kerstmarkt van Europa is elk jaar weer een spektakel. Denk aan prachtige parades en spannende attracties. Vanuit Maastricht ben je in ongeveer 15 autominuten in Valkenburg. Ook met de trein is dit goed te doen. Met Magisch Maastricht en Kerststad Valkenburg beleef je dubbel plezier. Een onvergetelijke ervaring voor de echte kerstliefhebbers!

Kijk voor meer informatie, datums en tijden op de website van Kerststad Valkenburg.

3. Kerstconcert André Rieu: ‘Christmas in My Hometown’

André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest geven kerstconcerten in het MECC Maastricht. ‘Christmas in My Hometown’ vindt plaats in december. Naast de concerten zelf, belooft het een buitengewoon winterpaleis te worden. Wat u kunt verwachten is een magische kerstsetting met mooie winterlandschappen, bijzondere artiesten, een compleet kerstdecor en vooral veel verrassingen.

Kijk voor meer informatie, datums en tijden op de website van André Rieu.

4. Kerstshoppen in Maastricht

Maastricht is een waar winkelwalhalla. Je vindt er leuke boetiekjes, grote warenhuizen en hippe wijken. Van hip & vintage in Wyck, tot sjiek & chic in het Stokstraatkwartier. Hier ga je gegarandeerd de origineelste kerstcadeaus vinden. Geniet tussendoor nog even van een lekkere lunch in een van de heerlijke restaurants. In december is de stad versierd met duizenden mooie lichtjes die je helemaal in de kerstmood brengen. Het aftellen kan beginnen!

Kijk voor meer informatie, datums en tijden op de website van Bezoek Maastricht.

5. Kerstevenement: ‘Christmas Time at Vaeshartelt’

Last but not least: tijdens jouw kerst in Maastricht wil je samen genieten van een sfeervol kerstmenu en leuke kerstactiviteiten. Daar hebben we bij Vaeshartelt uiteraard over nagedacht. Tijdens ons kerstevenement ‘Christmas Time at Vaeshartelt’ wordt ons kasteel omgetoverd tot een kerstsprookje en is er van alles te doen. Zo bieden we divers entertainment, een overdekt winterterras en een culinair kerstarrangement, van een gezellige kerstborrel tot een feestelijk kerstdiner. Wil je blijven overnachten? Ook dat kan! Laat het ons weten tijdens je reservering.

Kijk voor meer informatie op onze website. Heb je vragen of wil je meteen reserveren? Stuur ons een mailtje of neem telefonisch contact op via +31 43 369 02 00.

Hebben we je met deze 5 redenen overtuigd om jouw kerst in Maastricht te vieren? Dan is onze missie geslaagd. Je gaat er geen spijt van krijgen!

Back to top

© Vaeshartelt – DisclaimerPrivacyAanvullende informatie

?