6x de leukste plekjes om te shoppen in Maastricht

Nieuwsgierig naar wat er allemaal valt te beleven in het centrum van Maastricht? Wij hebben een lijstje met 6 unieke hotspots (dus niet de H&M en de Zara, maar die zijn er uiteraard ook!) in de stad verzameld waar je heerlijk kunt shoppen en struinen. Het centrum is vanaf Vaeshartelt ook makkelijk te bereiken, lees daar hier meer over. Als je dan na uren winkelen wil uitpuffen, raden we deze plekjes aan voor een drankje!

Festen

Festen is een gezellige, inspirerende winkel waar je rustig een uur kunt rondstruinen en genieten van de eclectische producten die ze verkopen. Festen hanteert geen vaststaand ‘concept’, maar doen, naar eigen zeggen, wat goed voelt, gewoon omdat ’t kan.

Locatie: Minckelersstraat 1A

Wonderwoud

Geen kledingwinkel, maar een plantenwinkel! Wonderwoud verkoopt planten die exclusief en gemakkelijk in het onderhoud zijn. Laat je adviseren op plantengebied. Zij zorgen voor de juiste pot en biologische potgrond zodat jij jouw interieur kunt omtoveren tot een urban jungle.

Locatie: Boschstraat 75a

Boekhandel Dominicanen

Dit is echt een van de must-sees tijdens je bezoek aan Maastricht. Vaak geroemd als één van de mooiste boekenwinkels ter wereld, en dat gewoon in het hartje van de stad. Doordat de boekhandel gevestigd is in een voormalige kerk kun je hier helemaal tot rust komen. Ook voor de muziekliefhebbers is er een afdeling met vinyl!

Locatie: Dominicanerkerkstraat 1

Noir

Deze damesmodewinkel is inmiddels een begrip in Maastricht. In plaats van peperdure chique dameskleding, verkoopt NOIR ‘vlugge’, betaalbare en een tikje rebelse ready-to-wear mode, schoenen, sieraden, tassen en accessoires van Scandinavische, Franse en Nederlandse labels.

Locatie: Wycker Brugstraat 45

Trader's Pop

Traders Pop is één van de hipste winkels in Maastricht. Deze concept store vind je in de Heggenstraat in het centrum. Voor zowel liefhebbers van alternatieve als mainstream kleding is er hier iets te vinden. Laat je verrassen door de bijzondere (vintage) artikelen.

Locatie: Heggenstraat 16

Sketch

Sketch is een grote, creatieve modewinkel gelegen in het hart van Maastricht. Je vind hier meerdere kledingmerken, maar ook schoenen, accessoires, boeken en parfums voor de volledige shopping-experience.

Locatie: Bredestraat 2A

Back to top

© Vaeshartelt – DisclaimerPrivacyAanvullende informatie