GROEN VERGADEREN

Door redactie | 12 juni 2018

Als Vaeshartelt willen we ons maatschappelijk en cultureel erfgoed duurzaam in stand houden en dragen we de cradle-to-cradle filosofie een warm hart toe. Zo zijn onze hotelkamers ingericht met duurzaam meubilair, gebruiken we fruit en noten uit eigen tuin en bestrijden we ongedierte in ons park op groene wijze.

Omdat we alles zo groen mogelijk willen aanpakken, hebben we ook een (letterlijk!) groene vergaderruimte laten ontwerpen: de Gindra. Ontwerper Maurice Mentjens, winnaar van vele internationale awards, ontwierp deze ruimte, geïnspireerd op de cradle-to-cradle gedachte.

Groene ruimte
Hiervoor werd de boardroom, capaciteit circa 14 personen, op de voormalige zolderverdieping gekozen, onder de hanenbalken en het schuine dak. Aan Mentjens werd gevraagd deze ruimte ‘duurzaam’ vorm te geven. De grootste uitdaging was de lichtinval.

De natuur centraal
Maurice Mentjens: “De ruimte heeft slechts drie kleine dakkapellen, waardoor er weinig daglicht binnenvalt. Het uitzicht over het omringende park is echter schitterend; één groene oase met romantische vijvers. Binnen het opgegeven thema lag het voor de hand om de natuur zelf centraal te stellen”.

Fumoir
Een tweede bron van inspiratie was de Fumoir, de monumentale zaal in het kasteel met wandschilderingen van een arcadische tuin. Die mooie zaal, samen met het uitzicht op het groen, was inspiratie voor Mentjens om de wanden van de Gindra te bekleden met een panoramische foto