Extra korting!
image

Op de officiële website van Buitenplaats Vaeshartelt boekt u altijd de beste prijzen!

  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Wandelroute Blauw 6

Op 5-12-1992 werd Vaeshartelt, groot 7 ha, verkocht aan de huidige stichting Buitenplaats Vaeshartelt. In 1994 werd een grootscheepse restauratie uitgevoerd van de resterende delen van het Kasteel en Koetshuis en werden 2 moderne nieuwbouwvleugels toegevoegd binnen de contouren van de oorspronkelijke bebouwing.  Het resultaat is het op een harmonieuze wijze samengaan van ‘oud en nieuw’.

Het kasteel werd her-bestemd tot conferentiehotel en opende op 1-1-1995 de poorten voor het grote publiek.  De stichting heeft vervolgens in 1997 de naast het Kasteel gelegen Boederij gerestaureerd en in 2005 de oude schuren vervangen door een nieuwe Witte Schuur . Beiden zijn her-bestemd tot moderne kantoren die worden verhuurd aan diverse bedrijven. In 1999 is ook het Poorthuis gerestaureerd en her-bestemd tot groepsaccommodatie. De exploitatie van het Kasteel en de verhuur van de Boerderij en Witte Schuur vormen de inkomstenbronnen van de Stichting die deze gelden weer investeert in verder herstel en uitbreiding van de Buitenplaats, die op dit moment 23 ha beslaat. Naast de gebouwen werd ook de rest van het landgoed onder handen genomen. Zo werden het Engels Landschapspark en diverse parkelementen zoals bruggen en theehuis in ere hersteld, werd de parkeerplaats hernieuwd en vergroot, werd aan de overkant van de vijver een 6 ha grote proeftuin, de Tuinen van Vaeshartelt, aangelegd met hoogstam en klein fruitgaarden en een groentetuin, waarin ook het Bijenpaviljoen, afkomstig van de Floriade  2012 in Venlo een 2e leven heeft gekregen en werd de oude ster structuur van het Sterrenbos weer teruggebracht.

Ook werd deze prachtige binnentuin, van oudsher Geheime Tuin genoemd,  na restauratie van de oude tuinmuur weer in ere hersteld als bloemen en kruiden tuin. Parallel aan de hotelvleugel is een kweeperen laan aangeplant waaronder het in de zomer heerlijk toeven is en waarvan heerlijke likeur wordt gemaakt.