Duurzaamheid

Als Vaeshartelt willen we ons maatschappelijk en cultureel erfgoed duurzaam in stand houden en dragen we de cradle-to-cradle filosofie een warm hart toe.

Duurzaamheid staat centraal

Zo zijn onze hotelkamers ingericht met duurzame meubels, gordijnen en vloerbedekking en zijn onze gebouwen grotendeels voorzien van energiezuinige Ledverlichting. In onze gerechten komen streekproducten en fruit en noten uit eigen tuin terug. Hiervoor werken wij nauw samen met lokale leveranciers en partners die net zoals Vaeshartelt duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

De natuur helpt mee

Wij nodigen de natuur graag uit ons mee te helpen. Zo hangen er bijvoorbeeld in iedere boom oorwormpotjes die ons helpen bij de bestrijding van ongedierte, hangen er uilenkasten om ons te helpen bij het bestrijden van woelratten.

Een ‘groene’ aanpak

Aan Vaeshartelt is het Greenkey Label Gold toegekend: hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Omdat we alles zo groen mogelijk willen aanpakken, kun je bij ons ook groen vergaderen. Hiervoor hebben we een (letterlijk!) groene vergaderruimte laten ontwerpen: de Gindra. Ontwerper Maurice Mentjens, winnaar van vele internationale awards, realiseerde deze ruimte, geïnspireerd op de cradle-to-cradle gedachte.

Lees onze MVO-verklaring.