Vaeshartelt wandelroute (9)

Het THEEHUIS staat op het hoogste punt van het park. Vanaf hier heb je fantastisch uitzicht over de gehele buitenplaats. Een erg mooi plekje om elkaar het ja-woord te geven (tip!). Eronder bevindt zich de IJSKELDER, oftewel de koelkast uit de 18e eeuw. In de winter werden ijsblokken uit de vijver gezaagd en opgeslagen in de ijskelder. De dikke muren en de grondlaag van de kelder zorgden ervoor dat het ijs tot de zomer bevroren bleef. Inmiddels is de gerestaureerde ijskelder ingericht als overwinteringsplek voor vleermuizen en padden.

Is je lunchpauze voorbij of heb je geen puf meer om verder te wandelen? Volg dan het wandelpad richting het parkterras. Op het zonnige parkterras of in onze knusse brasserie kun je nog genieten van een welverdiend kopje koffie of thee met Limburgse vlaai, speciaal biertje met borrelhapjes of heerlijke streeklunch. De kids kunnen lekker buiten spelen op de natuurspeelplaats, die goed in het zicht ligt.

Wel nog tijd en puf over? Volg ook dan het wandelpad richting het parkterras en sla halverwege rechtsaf het bruggetje over. Je loopt nu het Sterrenbos in.

zonnetje schijnt in de tuin van vaeshartelt