Over ons

Vaeshartelt is een prachtige buitenplaats in een schitterend landschap. Op een steenworp afstand van Maastricht, de stad waarmee we innig verbonden zijn. Het landgoed en het kasteel liggen in het hart van een groene, dynamische en cultuurrijke regio. Midden in de natuur, maar ook in een bedrijvig stedelijk gebied met Europese allure. We zijn Nederlands, maar ook een beetje buitenlands.

De toekomst begint vandaag

Al eeuwenlang genieten heel veel mensen van Buitengoed Vaeshartelt. Maar de tijd staat niet stil. In de loop der eeuwen heeft Vaeshartelt al heel wat verschijningsvormen gekend. Het stond altijd open voor veranderingen die de tijd met zich meebracht. Het bestaansrecht is gebleven.

Beleven & genieten

Ons rijke verleden vormt de basis voor een prachtige toekomst. Het is en blijft een bron van inspiratie bij het maken van toekomstplannen. Maar dat betekent niet dat we van Vaeshartelt een museum willen maken waar je alleen maar naar mag kijken. Onze toekomst ligt in het échte leven. In het beleven, het gebruiken, het genieten van.

Nieuwe wegen

We zoeken naar nieuwe wegen om historie, functionaliteit én nieuw elan hand in hand te laten gaan. Het verleden vertalen in iets heel nieuws. Dit bijzondere erfgoed willen we duurzaam in stand houden en breed beschikbaar stellen. Gasten willen we verrassen met de schoonheid en rijkdom van de buitenplaats. Daarom wordt alle winst geherinvesteerd in het park, de tuinen en de gebouwen van Buitenplaats Vaeshartelt.

Het team

Gastheer Rob

“De dynamiek op de werkvloer en het contact met de gasten vind ik het leukst. Hospitality is voor mij ‘when you feel home in my presence’. Bij Vaeshartelt krijg je de vrijheid om initiatief te tonen en ideeën uit te werken. Dat is fijn. Een kick krijg ik van grote evenementen die we als team tot een goed einde brengen en waarover klanten heel tevreden zijn. Dat zijn mooie herinneringen. Speciale plek bij Vaeshartelt? Het eindeloze uitzicht over het park vanaf het balkon van de Spiegelzaal. Het pand is schitterend maar de omgeving ook. Elk seizoen heeft z’n charmes; de lente wanneer alles begint te bloeien of het winterseizoen wanneer de Buitenplaats lijkt op een winterwonderland.”

Sales supervisor Yvonne

Yvonne vind je bij receptie van Vaeshartelt waar zij gasten ontvangt en in- en uitcheckt en reserveringen aanneemt. “Ik vind het belangrijk dat een gast zich welkom en thuis voelt in ons hotel. Hoe ik dat doe? Door de gast veel aandacht te geven, waar ik zelf dan ook weer van geniet.” Naast haar frontoffice-taken is Yvonne ook achter de schermen van het hotel werkzaam, met facturatie en aansturing van de afdelingen frontoffice en housekeeping. Tussen het harde werken door geniet ze van de prachtige omgeving van Vaeshartelt en de lunches in het park: “Als ik hier lekker in het zonnetje van mijn lunch geniet, ben ik trots op mijn werkplek.”