Flora

Engels landschapspark 

In 1852 gaf de Maastrichtse industrieel Petrus Regout aan de Belgische landschapsarchitect Gindra de opdracht om een park rond Vaeshartelt te ontwerpen. Dit landschapspark in Engelse stijl is tot op de dag van vandaag nog intact. Het biedt mooie open ruimtes, doorkijkjes, eeuwenoude bomenlanen en waterpartijen, maar ook een bijenpaviljoen, fruitgaarden, een theekoepel en diverse tuinen.

Groene rijkdom

De 23 hectare natuur rond het buitengoed leent zicht perfect voor een fijne wandeling, in elk seizoen. Overal vind je mooie plekken om even te zitten en te genieten. Door het hele park zijn paden aangelegd en staan bordjes met informatie over de bijzondere flora van Vaeshartelt. Een plek van groene rijkdom, met rust en ruimte voor iedereen.

Bijzondere bomen

Uit alle windstreken zijn in de 18e eeuw schitterende bomen aangevoerd naar Vaeshartelt: sequoia’s uit Californië, magnolia’s en tulpenbomen, Italiaanse populieren, treurbeuken, paardenkastanjes en bijzondere sparren en dennenbomen. De authentieke lanenstructuur is ingevuld met tal van bijzondere bomen. Anderhalve eeuw na hun aanplant vormen die majestueuze bomen nog steeds een schitterende entourage.

Nieuwsgierig naar hoe ons landgoed zo goed onderhouden wordt? Lees het in onze blog.